31 Aralık 2015 Perşembe

Bisküvili Havuçlu Toplar

Havuçlu Toplar
CEZERYE:)
Malzemeler:
  • 1 kilo havuç
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 1 paket saklıköy bisküvi
  • 1 paket çokoprens (çoklu bisküvi olan paketlerden)
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 1 çay bardağı badem
Yapılışı:
  • Havuçların kabuklarını soyup, iyice yıkayalım.
  • Havuçları rendeleyelim ve yapışmayacak bir tava da şeker ve su ilavesiyle pişirelim.
  • Havuçlar suyunu çekip yumuşayınca soğumaya bırakalım.
  • Soğuduktan sonra ince çekilmiş badem, kırılmış bisküvileri ve damla çikolataları ilave edip yoğuralım.
  • Hamur kıvamına gelince yuvarlayalım ve hindistan cevizine bulayalım.
  • Buzdolabında 3-4 saat dinlendirip servis yapalım.
Afiyet olsun..
Not: Dilerseniz 1 çay kaşığı tarçın ilave edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder