
CEZERYE:)
Malzemeler:
- 1 kilo havuç
- Yarım çay bardağı su
- 1 çay bardağı tozşeker
- 1 paket saklıköy bisküvi
- 1 paket çokoprens (çoklu bisküvi olan paketlerden)
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 1 çay bardağı badem
Yapılışı:
- Havuçların kabuklarını soyup, iyice yıkayalım.
- Havuçları rendeleyelim ve yapışmayacak bir tava da şeker ve su ilavesiyle pişirelim.
- Havuçlar suyunu çekip yumuşayınca soğumaya bırakalım.
- Soğuduktan sonra ince çekilmiş badem, kırılmış bisküvileri ve damla çikolataları ilave edip yoğuralım.
- Hamur kıvamına gelince yuvarlayalım ve hindistan cevizine bulayalım.
- Buzdolabında 3-4 saat dinlendirip servis yapalım.
Afiyet olsun..
Not: Dilerseniz 1 çay kaşığı tarçın ilave edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder