
Malzemeler:
- 4 yumurta
- 1,5 su bardağı tozşeker
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı irmik
- 3 su bardağı un (kıvamına göre 1-2 kaşık daha eklenebilir.)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Şerbeti İçin:
- 3 su bardağı tozşeker
- 3,5 su bardağı su
- 7-8 damla limon
- Çay kaşığının ucu ile tarçın
- 1 fiske tuz
Yapılışı:
- Şeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra 12-13 dakika daha kaynatıp limon suyu, tuz ve tarçını ekleyip ocağın altını kapatın.
- Diğer tarafta yumurta ve tozşekeri çırpın.
- Diğer malzemeleri de ekleyip kek hamuru kıvamında bir hamur hazırlayın.
- Yağlanıp, unlanmış tepsiye hamuru döküp 175 derece fırında kızarana kadar pişirin.
- İlk sıcaklığı çıkınca ılık şerbeti dökün.
- 3-4 saat dinlendikten sonra servis yapın.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder