31 Aralık 2015 Perşembe

Yoğurt Tatlısı

Yoğurt Tatlısı
Malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 1,5 su bardağı tozşeker
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 3 su bardağı un (kıvamına göre 1-2 kaşık daha eklenebilir.)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
Şerbeti İçin:
  • 3 su bardağı tozşeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 7-8 damla limon
  • Çay kaşığının ucu ile tarçın
  • 1 fiske tuz
Yapılışı:
  • Şeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra 12-13 dakika daha kaynatıp limon suyu, tuz ve tarçını ekleyip ocağın altını kapatın.
  • Diğer tarafta yumurta ve tozşekeri çırpın.
  • Diğer malzemeleri de ekleyip kek hamuru kıvamında bir hamur hazırlayın.
  • Yağlanıp, unlanmış tepsiye hamuru döküp 175 derece fırında kızarana kadar pişirin.
  • İlk sıcaklığı çıkınca ılık şerbeti dökün.
  • 3-4 saat dinlendikten sonra servis yapın.
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder