31 Aralık 2015 Perşembe

Fıstıklı Mekik Kek



KEKLERİN ŞAHI MEKİK KEK!
Bayılırım.. Hele de fıstıklıysa 3,5,7,10 tane yiyebilirim:))
Dışarıda yiyipte beğendiğim ne varsa evde denemeyi seviyorum. Aynı lezzeti bulana kadar uğraşıyorum. Hep pastaneden aldığımız bu keki de ne zamandır evde denemeyi düşünüyordum. Bu kez ilk denemem de birebir lezzete ulaştığımı düşünüyorum. Yalnız pastaneden aldıklarımızın her yeri eşit pişmiş, pamuk gibi yumuşak oluyor.  Ben içi hamur kalmasın diye biraz fazla pişirdim ki üzeri biraz çıtır oldu. Sonraki denemelere kadar onun da püf noktasını bulurum elbet;)
Mekik kalıplarım olmadığı için benimkiler yuvarlak mekik kek oldu:)

Malzemeler:
  • 3 yumurta akı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı toz fıstık
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı un
  • 125 gram eritilmiş tereyağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
Fıstıklı Mekik Kek Yapılışı:
  • Yumurta akları ve pudra şekerini mikserle iyice çırpın.
  • Pudra şekeri eriyince diğer malzemeleri de ilave edin.
  • Silikon kalıplara bir kaşık yardımıyla harcı paylaştırın.
  • 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder