30 Aralık 2015 Çarşamba

Portakallı Kurabiye

Portakallı Kurabiye 1
KARAMEL SOS EŞLİĞİNDE;)
Öncelikle kocaman bir merhaba,
Ne kadar kurabiye düşkünü olduğumu neredeyse bütün takipçilerim öğrenmiş bulunmakta. Yemekten sonra içilen çaylarda dahi benim çayımın yanında kek, kurabiye hiç değilse bisküvi olmalıdır. Bu kurabiye de eskiden ananelerimizin yaptığı yumuşak, doyurucu, aromalı ve klasik kurabiyelerden... Klasik kurabiye sevenler mutlaka denemeli diyorum ve tarife geçiyorum..
Malzemeler:
  • 1 paket erimiş margarin
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 2 adet yumurta (1 tanesinin beyazı ayrılacak.)
  • 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • 2 adet portakal kabuğu rendesi
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Üzeri için:
  • 1 yumurta akı
  • 1 kase tozşeker
Süslemek için:
  • Karamel sos
Portakallı Kurabiye'nin Yapılışı:
  • Eritilmiş soğutulmuş margarini, tozşekeri, yumurtaları karıştıralım.
  • Portakal suyu ve kabuğunu ekleyelim.
  • Unu ve kabartma tozunu ekleyelim.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yumurta akına ve tozşekere batıralım.
  • 190 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirelim.
Afiyet olsun..
portakallı kurabiye

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder