
ALTERNATİFLİ YEMEK:)
Bu defa bir sebze yemeğiyle merhaba diyorum. Aslında bu karnabaharla yapılan bir sebze yemeği ama asıl lezzetini veren içine katılan et suyu.. Aynı yemeğin et suyu konmadan etle pişiriliş şeklini de aşağı da anlatacağım.
Malzemeler:
- 1 adet küçük boy karnabahar
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet havuç
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- yarım çay kaşığı karabiber
- yarım çay kaşığı pulbiber
- 1 su bardağı et suyu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yemeğin Yapılışı:
- Soğanı piyazlık doğrayalım ve 2 yemek kaşığı zeytinyağında güzelce kavuralım.
- 1 havucu ince jülyen şeklinde doğrayalım ve kavrulan soğana ilave edip kavurmaya devam edelim.
- Bu aşama da salçaları ve baharatları ilave edelim.
- 1 küçük boy karnabaharı yıkayıp doğrayalım.
- Karnabaharı da ilave edip 3-4 dakika kavurduktan sonra 1 su bardağı et suyunu ilave edelim.
- 20 dakika pişirip ocağın altını kapatalım.
Afiyet olsun..
Yemeğin Etle Yapılışı:
- 100 gr eti yıkayıp, haşlayıp minik minik doğrayalım.
- Yarım çay bardağı zeytinyağında etleri kavuralım.
- Soğanı piyazlık doğrayalım ve ilave edelim güzelce kavuralım.
- 1 havucu ince jülyen şeklinde doğrayalım ve kavrulan soğana ilave edip kavurmaya devam edelim.
- Bu aşama da salçaları ve baharatları ilave edelim.
- 1 küçük boy karnabaharı yıkayıp doğrayalım.
- Karnabaharı da ilave edip 3-4 dakika kavurduktan sonra 1 su bardağı suyu ilave edelim.
- 20 dakika pişirip ocağın altını kapatalım.
Afiyet olsun..
Not: Yemeği etle yaptığımız da et suyu yerine normal su ilave ediyoruz. İki şekilde de çok lezzetli oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder