
HEM PRATİK HEM LEZZETLİ
Malzemeler:
- 9 yemek kaşığı irmik
- 10 yemek kaşığı tozşeker
- 5 su bardağı soğuk süt
- 1 paket vanilya
- 2 adet mürdüm eriği
Yapılışı:
- İrmik, tozşeker ve sütü bir tencerede karıştırarak kaynayana kadar pişirelim.
- Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 1-2 dk daha pişirip,vanilyayı ekleyelim.ocağın altını kapatalım.
- Tatlıyı suyla ıslatılmış cam tepsiye dökelim.
- Yarım saat soğuduktan sonra buzdolabına kaldıralım.
- Servis etmeden önce erikleri ince ince dilimleyip tatlımızı süsleyelim.
Afiyet olsun..
NOT:Cam tepsiyi ıslatmamızın nedeni tatlının tepsiye yapışmadan kolayca servis edilmesidir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder