30 Aralık 2015 Çarşamba

Mürdüm Erikli Sütlü İrmik Tatlısı

Mürdüm Erikli İrmikli Tatlısı 1
HEM PRATİK HEM LEZZETLİ
Malzemeler:
  • 9 yemek kaşığı irmik
  • 10 yemek kaşığı tozşeker
  • 5 su bardağı soğuk süt
  • 1 paket vanilya
  • 2 adet mürdüm eriği
Yapılışı:
  • İrmik, tozşeker ve sütü bir tencerede karıştırarak kaynayana kadar pişirelim.
  • Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 1-2 dk daha pişirip,vanilyayı ekleyelim.ocağın altını kapatalım.
  • Tatlıyı suyla ıslatılmış cam tepsiye dökelim.
  • Yarım saat soğuduktan sonra buzdolabına kaldıralım.
  • Servis etmeden önce erikleri ince ince dilimleyip tatlımızı süsleyelim.
Afiyet olsun..
NOT:Cam tepsiyi ıslatmamızın nedeni tatlının tepsiye yapışmadan kolayca servis edilmesidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder