31 Aralık 2015 Perşembe

Ballı Kurabiye



“Rabbin, bal arısına, ‘Dağlarda, ağaçlarda ve hazırlanmış kovanlarda yuva yap, sonra her çeşit bitkiden ye; sonra da bal yapman için Rabbinin gösterdiği yollardan boyun eğerek yürü’ diye öğretti. Onun karınlarından renkleri çeşit çeşit bir içecek çıkar ki, onda insanlar için şifa vardır. Düşünen bir millet için bunda ibretler vardır” (Nahl, 69)
Efendim yazıma bugün bir ayetle başlamak istedim. Sizlere çok önceden beri yaptığım ama tarifini paylaşmaya ancak vakit bulduğum çook basit ballı kurabiye tarifi vereceğim.
Yalnızca 3 malzemeden oluşuyor:)
Bal ile ilgili bildiklerimi de kısaca yazmadan geçmek istemem:)
Efendim bildiğimiz üzere bal şifadır. Çok derde devadır. Vitamin, mineral ve aminoasitler içerir.
Vücuda enerji verir, mideyi kuvvetlendirir, kansızlığı giderir, iştah açar ve daha bunun gibi bir çok faydası vardır.
Şeker hastası değilseniz, lütfen yiyiniz!


Malzemeler:
  • Yarım paket hamurişi margarin
  • 1 yemek kaşığı bal
  • Aldığı kadar un
Ve Ballı Kurabiye Yapılışı:
  • Oda sıcaklığında yumuşamış margarin, bal ve unu yoğurun. Yuvarlak şekil verip üzerine çatalla çizikler atın.
  • 170 derece fırında 17-18 dakika pişirin.
  • Üzerine bol pudra şekeri serpin.
Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder