30 Aralık 2015 Çarşamba

Kahvaltı Keyfi 3 ve Erzincan Lokumu

KAHVALTI KEYFİ VOL3:)
Özenle hazırlanmış bir pazar kahvaltısı daha..
  • Mayalı üçgen poğaçalar
  • Sultan Lokumu
  • Erzincan Lokumu
  • Fıstıklı Kadayıf
  • Gobit Ekmek
  • Patates Kızartması
  • Kahvaltılıklar

3. Kahvaltı1

















Malzemeler:
  • 1 paket margarin
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3,5-4 su bardağı un
Erzincan Lokumu Yapılışı:
  • Oda sıcaklığında  yumuşamış margarini yumurta ve tozşekerle çırpalım.
  • Unu, kabartma tozu ve vanilyayı birlikte eleyip iyice karıştıralım.
  • Kıvam kekten daha yoğun, kurabiyeden daha yumuşak olacağı için bu aşamada hamuru yoğuralım.
  • Yağlanmış kare tepsiye hamuru güzelce yayalım.
  • 180 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
  • Ilındıktan sonra üzerine bol pudra şekeri eleyelim.
Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder