31 Aralık 2015 Perşembe

Kaparili Roka Salatası



Roka benim en sevdiğim yeşillik. Rokanın nefis tadı, kapari turşusunun mayhoş tadı, mısırın şekerli tadı, nar ekşisi ve limonun ekşisi karışınca nefis bir lezzet ortaya çıkıyor. Benim gibi ekşi-tatlı lezzetleri sevenlere şiddetle tavsiye ederim.
Malzemeler:
  • 1 demet roka
  • 1 çay bardağı haşlanmış mısır
  • 4 tane çeri domates
  • 1 salatalık
  • 1 yemek kaşığı kapari turşusu
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım limon suyu
Yapılışı:
  • Rokaları irice doğrayın.
  • Salatalıkları minik küpler şeklinde doğrayın.
  • Mısırı ve kapariyi ekleyin.
  • Çeri domatesleri dörde bölün
  • Ayrı bir kapta tuz, nar ekşisi ve zeytinyağını çırpın ve üzerine gezdirin.
Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder