10 Ocak 2016 Pazar

Lutenitsa/ Ajvar Sos


GÖÇMEN SOSU
Malzemeler:
  • 3 patlıcan
  • 3 kapya biber
  • 5 domates
  • 1 orta boy soğan
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sirke
Yapılışı:
  • Patlıcanları ve kapya biberleri közleyin.
  • Kabuklarını soyup minik minik doğrayın.
  • Soğanları piyazlık doğrayıp zeytinyağında kavurun.
  • Sarımsakları soyup tencereye ekleyin.
  • Soğan ve sarımsakları 5 6 dakika kavurun.
  • Domatesleri rendeleyip ekleyin.
  • Domatesler hafif suyunu çekene kadar pişirin.
  • Doğranmış patlıcan ve biberleri de ekleyip 10 dakika daha pişirin.

  • Tuzu, sirkeyi ve toz şekeri ilave edin.
  • Ocağın altını kapatıp karışımı blendırdan geçirin.
  • Bir kez daha kaynatıp sıcakken kavanozlara doldurun.
  • Ağzını sıkıca kapatıp kavanozları ters çevirin.
  • 1 gece bekledikten sonra buzdolabına kaldırın.
  • Kapağını açtıktan sonra 1 2 gün içerisinde tüketin.Bunun için  küçük kavanozlara yapmanızı tavsiye ederim.

Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder