Malzemeler:
- 3 patlıcan
- 3 kapya biber
- 5 domates
- 1 orta boy soğan
- 5-6 diş sarımsak
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı tozşeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sirke
Yapılışı:
- Patlıcanları ve kapya biberleri közleyin.
- Kabuklarını soyup minik minik doğrayın.
- Soğanları piyazlık doğrayıp zeytinyağında kavurun.
- Sarımsakları soyup tencereye ekleyin.
- Soğan ve sarımsakları 5 6 dakika kavurun.
- Domatesleri rendeleyip ekleyin.
- Domatesler hafif suyunu çekene kadar pişirin.
- Doğranmış patlıcan ve biberleri de ekleyip 10 dakika daha pişirin.
- Tuzu, sirkeyi ve toz şekeri ilave edin.
- Ocağın altını kapatıp karışımı blendırdan geçirin.
- Bir kez daha kaynatıp sıcakken kavanozlara doldurun.
- Ağzını sıkıca kapatıp kavanozları ters çevirin.
- 1 gece bekledikten sonra buzdolabına kaldırın.
- Kapağını açtıktan sonra 1 2 gün içerisinde tüketin.Bunun için küçük kavanozlara yapmanızı tavsiye ederim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder