Merhaba Dostlar:)
Başlıkta 5 çayı dedim ama aslında 5 çayından ya da ikindi kahvaltısından çok daha fazlası idi bu sofra..
Teyzemin her sofrası böyledir aslında.. Mesela balık sofrasında asla tek başına balık-salata olmaz. Önden mutlaka çorba, balığın yanına pilav, salata çeşitleri, bazen mezeler ve tabi ki helva.
Her yemek ayrıntılıdır. Her sofra birbirinden çeşitlidir. Bir de bu sofraların özelliği çoğunlukla doğal yiyecekler içermesidir. Bizim evde tüketilen hazır yiyecekler, abur cuburların hiç birini bulamazsınız orada. En doğal ballar, tereyağlar, yayık ayranları, kefir v.b. her zaman dolaplarında yer alır.
Her türlü sebze kurutulur. Bir çok meyve çok az şeker ve ya pekmezle tatlandırılıp kaynatılır. Hal böyle olunca biz de yemeğe ve ya çaya davetliysek hadi 1 kilo baklava alıp gidelim diyemeyiz.
Teyzemin menüsü:
-Pilav-Kavurma
-Patates, Kuru Patlıcan ve Kuru Biber Kızartması (Sarımsaklı Yoğurt eşliğinde)
-Közlenmiş Kırmızı Biber Salatası
-Zeytinyağlı Taze Fasülye
-Meyve Tabağı
-Yeşillik Salatası
-Üzümlü Kek
-Peynirli ve Patatesli Poğaçalar
-Gözleme, Bazlama, Ekmek
-İçecek olarak ayran ve çay
Bu 5 çayı menüsünün yanında teyzemin her zaman yaptığı benim de 'sebze şöleni' diye adlandırdığım aslında kendisi yalnızca haşlanmış sebzelerden oluşan 5 dakikalık tarifi de yazmak istiyorum. Bundan da tarif mi olur demeyin. Fikir oluşturması açısından yazıyorum:)
Sebze Şöleni İçin Gerekli Malzemeler:
- Patates
- Havuç
- Brokoli
Sosu İçin:
- 1 limon
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
- Patates ve havuçların kabuklarını soyup iyice yıkayın.
- Şerit şerit doğrayın.
- Brokoliyi de yıkayıp doğrayın.
- Az suda suyunu çekene kadar haşlayın.
- Sos malzemelerini karıştırıp haşlanan sebzelerin üzerine gezdirin.
- Ilık servis yapın.
Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder