Efendim aslında sütlaç yapımında pirinci suda haşlayıp, pirincin oluşturduğu nişasta ile biraz şeker ve sütü kaynatıp, üzerine bol tarçınla servis yapabiliriz. Ancak bu şekilde yapıldığında kıvamı sulu olduğundan ben daha muhallebimsi sütlacı seviyorum. Bunun içinde nişasta ve pirinç unu ekliyorum. Ve üzerinin kızarması için yumurta v.b. kesinlikle kullanmıyorum!
Malzemeler:
- 5 su bardağı süt
- 2/3 çay bardağı pirinç
- 1.5 su bardağı su
- 1.5 çay bardağı tozşeker
- 2 paket vanilya
- 2 (tepeleme) yemek kaşığı nişasta
- 2 (tepeleme) yemek kaşığı pirinç unu
Fırın Sütlaç'ın Yapılışı:
- Pirinci yıkayın.
- Derin bir tencereye pirinci ve suyu koyup, pirinçler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10 dakika kaynatın.
- 4 su bardağı sütü ekleyin ve karıştırın.
- Bu karışım kaynamaya başlayınca, ayrı bir kapta kalan 1 su bardağı sütün içersine nişasta ve pirinç ununu ekleyip iyice karıştırın ve kaynayan sütlü pirinç karışımına yavaş yavaş karıştırarak ilave edin.
- 2-3 dakika bu şekilde kaynatın.
- Tozşeker ve vanilyayı da ilave edip 2-3 dakika daha kaynatın.
- Dilerseniz kaselere paylaştırıp üzerine bol tarçın ile servis yapabilirsiniz.
- Dilerseniz toprak kaplara paylaştırıp, fırının üst kısmını çalıştırıp sütlaçların üzeri kızarıncaya kadar fırınlayınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder