Daha önce limon suyu ve portakal suyu ile denediğim kereviz yemeğinin, portakallı olanın damak tadıma en çok uyduğuna karar vermiştim. Mandalinayı portakaldan da çok sevdiğimi düşününce bir de mandalina suyu ile denemeye karar verdim ve yanılmadığımı gördüm. Sebzelerin haşlanırken ki kokularından rahatsız olup uzun yıllar sebze yemeklerine karşı önyargılı davranıp ağzıma sürmeyen ben, şu sıralar bir çoğunu yiyebildiğim için mutluluk duyuyorum. Şimdi sırada pırasayı nasıl yiyebilirim düşünceleri var ki bu pek mümkün görünmüyor:(
Malzemeler:
- 2 orta boy kereviz
- 1 orta boy soğan
- 1 havuç
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tozşeker
- 2 adet mandalina(suyu az ise 3 adet)
İşte Mandalinalı Kereviz Tarifim;
- Soğanı piyazlık doğrayalım.
- Zeytinyağında soğanı 2-3 dakika kavuralım.
- Yuvarlak doğradığımız havuçları da ilave edelim.
- Birkaç dakika daha kavuralım.
- Kerevizleri soyup bekletmeden küp küp doğrayıp ilave edelim.
- Mandalinaların suyunu da ekleyip 15 dakika pişirdikten sonra ocağın altını kapatalım.
- Kereviz yaprakları ile ılık servis yapalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder