12 Ocak 2016 Salı

Vanilyalı Hindistan Cevizli Tarçınlı Kek


Klasik keki zenginleştirme hareketlerinden biri de keke farklı aromalar katmaktır. Bazen limon kabuğu rendesi bazen sadece vanilya bazen de bir kaç farklı aroma. İşte bu kekte bol kokulu mis gibi bir kek.. Tarif tahmin edeceğiniz gibi çoook basit.. Yine de fikir olması açısından yazıyorum:)
Malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 1.5 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2.5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Yarım çay kaşığı tarçın
Yapılışı:
  • Yumurtaları tozşeker ile birlikte iyice çırpın.
  • Süt ve sıvıyağı ilave edip karıştırın.
  • Un, kabartma tozu, vanilya ve hindistan cevizini de ilave edip karıştırın.
  • Yağlanıp, unlanmış kalıba karışımın yarısından fazlasını dökün.
  • Kalan kısma tarçın ve kakao ekleyip karıştırın.
  • Kalıba ilave edin.
  • 175 derece fırında 50 dakika pişirin.
Afiyet olsun..


Kek piştiyse çay sofrası da şip şak kurulur:)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder