11 Ocak 2016 Pazartesi

Ispanak Kavurması (Yumurtalı)


ENERJİ, SAĞLIK VE LEZZET DEPOSU ISPANAK!
Bu yemekle tanışmadan önce ıspanak yemiyordum. Aslında önceleri sebze yemeye tamamiyle karşıydım. Pırasa, ıspanak, bakla, karnabahar,brokoli... daha saymadığım bir çok sebzeyi bırakın yemeyi, pişerken evdeki kokusu bile beni inanılmaz derecede rahatsız ediyordu.
Sebzenin yanı sıra meyveyle de çok aram yoktur. Bu durum sürekli sağlığımın bozulmasına yol açıyor ve kolay kolay da iyileşemiyordum.
Bir gün bir karar aldım ve zor da olsa bunları yemek zorunda olduğuma karar verdim. Öncelikle yerken kokularını almamam gerekiyordu. Bunun için yediğim sebzenin kokusunu bastıracak şeylerle pişirmem gerekiyordu. Mesela brokoliyi salata olarak yiyorum artık. Haşlayıp, sarımsaklı bir sosla inanılmaz lezzetli olan bir tarif buldum. Misafirlerime bile yapıyorum artık. Karnabaharı haşlayıp sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı domatesli bol sosla yiyorum. Hiçte karnabahar yermiş gibi olmuyor. Pırasayı zeytinyağlı hala yiyemiyorum, börekte de denedim olmadı. Sadece kıymalı dolma olarak yiyebiliyorum. Veee ıspanak işte ıspanağı nefis hale getiren o tarif...:)
Malzemeler:
  • Yarım kilo ıspanak
  • 1 büyük boy soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 4 adet yumurta (arzuya göre)

Yapılışı:
  • Ispanakları yıkayın
  • Piyazlık doğradınız soğanı tereyağında kavurun.
  • Ispanakları da doğrayıp ilave edin.
  • 15-20 dakika kavurun.
  • Tuzunu ve baharatlarını ilave edin.
  • Birkaç dakika daha pişirin.
  • Servis etmeden önce dilerseniz  yumurtasını kırıp, yumurtalar pişene kadar 2-3 dakika pişirin.
  • Arzuya göre yumurtaların üstüne karabiber, pulbiber, tuz ilave edin.
Not:Ben 4 kişilik hazırladım.Siz kaç kişilik hazırlamak isterseniz o kadar yumurta ilave edin.
Ispanağını da kişi sayısına göre artırıp azaltabilirsiniz.
Ispanağı önceden kavurup dolaba koyabilir,servis etmeden önce hafifçe ısıtıp yumurtaları kırıp, sıcak servis edebilirsiniz..

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder