- 2 yumurta (birinin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak.)
- 1 çay bardağı su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı dolusu tuz
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 çay bardağı yoğurt
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Aldığı kadar un
İç Harcı İçin:
- 200 gram kıyma
- 1 soğan
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
- Kıymayı zeytinyağında kavurun.
- Minik minik doğranmış soğanı ekleyip pişirin.
- Salçaları, tuzu ve baharatları ekleyip kavurun.
- Hamuru hazırlayın ve 2’ye bölün.
- Merdaneyle tepsi büyüklüğünde açın.
- Üzerine iç harcı yayın.
- 2. hamuru da açıp harcın üzerine kapatın.
- Yumurta sarısına 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 çay kaşığı tozşeker ekleyip hamurun üzerine sürün.
- Bol susam- çörekotu serpin.
- 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder