10 Ocak 2016 Pazar

Kıymalı Tepsi Böreği


Malzemeler:
  • 2 yumurta (birinin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak.)
  • 1 çay bardağı su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı dolusu tuz
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Aldığı kadar un
İç Harcı İçin:
  • 200 gram kıyma
  • 1 soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
  • Kıymayı zeytinyağında kavurun.
  • Minik minik doğranmış soğanı ekleyip pişirin.
  • Salçaları, tuzu ve baharatları ekleyip kavurun.
  • Hamuru hazırlayın ve 2’ye bölün.
  • Merdaneyle tepsi büyüklüğünde açın.
  • Üzerine iç harcı yayın.
  • 2. hamuru da açıp harcın üzerine kapatın.
  • Yumurta sarısına 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 çay kaşığı tozşeker ekleyip hamurun üzerine sürün.
  • Bol susam- çörekotu serpin.
  • 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder