Artık bilindiği üzere bizim evden kekler, kurabiyeler eksik olmaz. Yemek sonrası çayı bile 'boş' içemeyengillerdeniz. Hal böyle olunca her gün farklı kek ve kurabiye denemeleri de son sürat devam ediyor.
Özellikle çok fazla yağ kullanmamaya çalışıyorum. Mesela kızartma börek yapılmaz bizim evde! Sebze kızartmaları bile mümkün olduğunca actifry ve ya fırında yapılır. Keklerde de mümkün olduğunca az yağ kullanmaya çalışıyorum.
Bu kek de süt, yoğurt içermiyor. Çok az sıvıyağ ile pandispanya kıvamında nefis bir kek oluyor.
Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı sade gazoz
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı çikolata parçaları
- 1 su bardağından 1 parmak eksik tozşeker
- 3 su bardağı un
Yapılışı:
- Yumurta ve tozşekeri mikserle çırpın.
- Sıvıyağ ve gazozu da ekleyip karıştırın.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı birlikte eleyerek karışıma ekleyin.
- En son çikolata parçalarını da ekleyin.
- Yağlanıp unlanmış kalıba karışımı dökün.
- 175 derece fırında 40-45 dakika pişirin.
Afiyet olsun..
Kek yapıldıysa keyifte yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder