Malzemeler:
- 125 gram tereyağ
- 3 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- Kakao
- Çikolata
Yapılışı:
- Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını pudra şekeri ile birlikte mikserle çırpın.
- Sıvıyağ ve yumurta sarısını da ekleyip karıştırın.
- Unu, kabartma tozunu ve hindistane cevizini de ekleyip kurabiye hamuru kıvamında bir hamur yoğurun.
- Hamurdan rulolar yapıp streç filme sarın ve 10 15 dakika buzdolabında dinlendirin.
- Tezgaha kakao serpin ve ruloları kakaonun üzerinde yuvarlayın.
- 1 parmak kalınlığında dilimleyin.
- 190 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
- Dilerseniz üzerine ben mari usülü eritilmiş çikolata ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder