Mayalı hamurlarda yoğurt kullandığım zaman daha yumuşak süt kullandığım zaman daha kıyır kıyır bir hamur oluyor.
Malzemeler:
- 2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 paket kuru maya
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı tozşeker
- Alabildiği kadar un
İç Harcı İçin:
- 200 gram kıyma
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 orta boy soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- Yarım çay kaşığı karabiber
Üzeri İçin:
- Susam
- Çörekotu
Yapılışı:
- Kıymayı sıvıyağında kavurun.
- Soğanı minik minik doğrayıp ekleyin.
- Salçaları, baharatları ve tuzu ilave edip kavurun.
- Hamuru hazırlayacağınız kaba mayayı, ılık suyu ve tozşekeri koyup karıştırın.
- Bu şekilde 15-20 dakika mayalanması için bekletin.
- Diğer malzemeleri de ilave edin ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
- Streç film ile kaplayıp yarım saat bu şekilde mayalanması için bekletin.
- Hamurdan cevizden minik parçalar koparıp yuvarlayın.
- Düz bir tabak üzerinde yuvarlak bir şekilde inceltip iç harçtan koyun.
- Hamuru ikiye katlayıp, katlanan yeri üste gelecek şekilde tepsiye dıştan içe doğru dizin.
- Üzeri için yumurta sarısının içine 1 yemek kaşığı zeytinyağı karıştırın ve sürün.
- Bol susam ve çörekotu serpin.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder