12 Ocak 2016 Salı

Kasımpatı Poğaça



Hem şekliyle hem lezzetiyle tüm yiyenlerin beğenisini toplayan bir poğaça tarifi var sırada..
Mayalı hamurlarda yoğurt kullandığım zaman daha yumuşak süt kullandığım zaman daha kıyır kıyır bir hamur oluyor.
Malzemeler:
  • 2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 paket kuru maya
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı tozşeker
  • Alabildiği kadar un
İç Harcı İçin:
  • 200 gram kıyma
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 orta boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
Üzeri İçin:
  • Susam
  • Çörekotu
Yapılışı:
  • Kıymayı sıvıyağında kavurun.
  • Soğanı minik minik doğrayıp ekleyin.
  • Salçaları, baharatları ve tuzu ilave edip kavurun.
  • Hamuru hazırlayacağınız kaba mayayı, ılık suyu ve tozşekeri koyup karıştırın.
  • Bu şekilde 15-20 dakika mayalanması için bekletin.
  • Diğer malzemeleri de ilave edin ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
  • Streç film ile kaplayıp yarım saat bu şekilde mayalanması için bekletin.
  • Hamurdan cevizden minik parçalar koparıp yuvarlayın.
  • Düz bir tabak üzerinde yuvarlak bir şekilde inceltip iç harçtan koyun.
  • Hamuru ikiye katlayıp, katlanan yeri üste gelecek şekilde tepsiye dıştan içe doğru dizin.

  • Üzeri için yumurta sarısının içine 1 yemek kaşığı zeytinyağı karıştırın ve sürün.
  • Bol susam ve çörekotu serpin.
  • 200 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirin.
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder