11 Ocak 2016 Pazartesi

Kuru Köfte Tarifi ve Ev Yapımı Hamburger


Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır derler ya her kadının da bir köfte yapışı vardır..:)
Kimisi yumurta ekler kimisi ekmek içi kimisi bol acılı yapar kimisi acısız..
Şimdi siz bana kuru köftenin de tarifimi olurmuş ‘soğan, kıyma, baharat yoğur at’ diyebilirsiniz. İşte bizde öyle olmuyor işler. Ben bu lezzete ulaşmak için baya zaman harcadım..
Sebebi benim sevgili eşim.. Eşimin tüm yediği yemek sayısı iki elin parmağını geçmeyecek sayıda. Ve bunlardan 1 numarasıdır kuru köfte. Öyle bir damak tadına sahip ki kendisi gurme ki ne gurme... Bir yemeğe ne eklesem kokusundan çıkarabilecek seviyede o kadar yani... E haliyle tam lezzeti yakalayabilmek için çaba sarfediyorum.
Bol soğan köftenin olmazsa olmazı bana göre.. Ekmek içinden ziyade galeta unu.. Yumurta yok! kesin ve net..
Sarımsaklı maydanozlu bir köfte tarifim de var ama önce klasik olanı paylaşmak istedim onlar daha sonra inşallah..
İşte bana göre tam lezzeti bulmuş bulunmaktayım. Sadece eşimden değil bir çok davet sofram da yaptığım ve yiyen herkesten tam not alan bir tarif. Deneyin görün derim..
Malzemeler:
  • Yarım kilo orta yağlı dana kıyma
  • 1 büyük ya da 2 orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 (silme) tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber
  • 1 (tepeleme) tatlı kaşığı köfte baharatı (marketlerin baharat reyonunda satılan baharat karışımı)
Benim Usül Ev Yapımı Hamburger yapmak isterseniz;
  • Köfteleri az yağda kızartın.
  • Patatesleri de kızartın.
  • Kornişon turşuyu ince ince dilimleyin.
  • Hamburger ekmeğinin arasına mayonez, ketçap, hardal muhteşem üçlüsünü döküp afiyetle yiyin:)
Bakarsınız yakında hamburger ekmeği de yaparım ne varki:) Tek eksik zaman:)
Hoşçakalın:)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder