10 Ocak 2016 Pazar

Patatesli Puf Poğaça



Malzemeler:
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı tozşeker
  • 2 yumurta(sarısı üzerine)
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un
İç Harcı İçin:
  • 3 orta boy patates
  • 1 orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
Üzeri İçin:
  • Çörekotu
Yapılışı:
  • Patatesleri haşlayın, rendeleyin.
  • Soğanları minik minik doğrayıp zeytinyağında kavurun.
  • Rendelenmiş patatesleri, salçaları, baharatları ekleyip kavurun.
  • Hamuru hazırlayacağınız kaba mayayı, toz şekeri ve ılık suyu koyup karıştırın.
  • Bu şekilde 10-15 dakika bekletin.
  • Diğer malzemeleri de ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.,
  • Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
  • Avuç içi kadar açıp soğuyan harçtan 1 kaşık ekleyip şekil verin.
  • Ayırdığınız yumurta sarısına 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 çay kaşığı tozşeker ekleyip poğaçaların üzerine sürün.
  • Çörekotu serpin.
  • 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder