Malzemeler:
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı tozşeker
- 2 yumurta(sarısı üzerine)
- 2 çay kaşığı tuz
- Alabildiği kadar un
İç Harcı İçin:
- 3 orta boy patates
- 1 orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pulbiber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
Üzeri İçin:
- Çörekotu
Yapılışı:
- Patatesleri haşlayın, rendeleyin.
- Soğanları minik minik doğrayıp zeytinyağında kavurun.
- Rendelenmiş patatesleri, salçaları, baharatları ekleyip kavurun.
- Hamuru hazırlayacağınız kaba mayayı, toz şekeri ve ılık suyu koyup karıştırın.
- Bu şekilde 10-15 dakika bekletin.
- Diğer malzemeleri de ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.,
- Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
- Avuç içi kadar açıp soğuyan harçtan 1 kaşık ekleyip şekil verin.
- Ayırdığınız yumurta sarısına 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 çay kaşığı tozşeker ekleyip poğaçaların üzerine sürün.
- Çörekotu serpin.
- 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder