Kışa girdiğimiz şu günlerde ilaç gibi gelecek hepimize..
Domates çorbasını közlenmiş kırmızı biberli versiyonunu da yaptım, ancak soğan içerdiği için çok damak tadıma uymadı.
Ben de sizlerle un kavurarak yapılan sütlü domates çorbası tarifini paylaşmak istedim.
İsteyenler süt yerine krema da ekleyebilir, ancak krema çorbaya ağırlık katıyor. Süt ise tam tersi yumuşak bir tat veriyor.
Malzemeler:
- 2 adet büyük boy domates
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım çay bardağı süt
- Yeteri kadar sıcak su
Domates Çorbası'nın Yapılışı:
- Tencereye tereyağı ve unu alıp pembeleşinceye kadar kavurun.
- Domates salçası, biber salçası ve rendelenmiş domatesleri de ilave edin.
- Karıştırarak yavaş yavaş çorba kıvamına gelinceye kadar sıcak su ilave edin.
- 20 dakika kaynadıktan sonra yarım çay bardağı süt ilave edin.
- 5 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatın.
- Küp şeklinde doğradığınız ekmekleri teflon tavada ya da fırında kızartıp çorbanıza ilave edebilirsiniz.
- Kaşar peyniri rendesi, kuru nane ve karabiber ile servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder