10 Ocak 2016 Pazar

Kayısı Reçeli


Malzemeler:
  • 1 kilo kayısı
  • 1 kilo tozşeker
  • 7-8 damla limon
  • İnce 1 dilim limon
  • Yarım çay bardağı su
Yapılışı:
  • Kayısıları yıkayıp 2 ye kesin ve çekirdeklerini çıkarın.
  • Kayısıları tencereye alıp üzerine tozşekeri ekleyin.
  • Kapağını kapatıp 1 gece buzdolabında bekletin.
  • Yarım çay bardağı su ekleyip 20-25 dakika kaynatın.
  • Limonu sıkın ve 1 ince dilim limon ekleyipbir kaç dakika daha kaynatın.
  • Ocağın altını kapatıp kavanozlara doldurun.
  • Buzdolabında muhafaza edin.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder