- Yarım kilo taze fasülye
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 3 orta boy soğan
- 3 domates
- 3 sivri biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı tozşeker
- 2 diş sarımsak
- 1 su bardağı su
Yapılışı:
- Fasülyeleri temizleyip uzun kısmından ikiye kesin.
- Zeytinyağını bir tencereye alın.
- Minik minik doğranmış soğanları, domatesleri, biberleri sarımsakları ve fasülyeleri sırasıyla tencereye ekleyin.
- Tuzu ve tozşekeri de ilave edin.
- Bu şekilde fasülyeler sararana kadar kısık ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin.
- 1 su bardağı su ekleyip fasülyeler yumuşayıncaya kadar 15-20 dakika daha kısık ateşte pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder