12 Ocak 2016 Salı

Zeytinyağlı Taze Fasülye



Malzemeler:
  • Yarım kilo taze fasülye
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 3 orta boy soğan
  • 3 domates
  • 3 sivri biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı su
Yapılışı:
  • Fasülyeleri temizleyip uzun kısmından ikiye kesin.
  • Zeytinyağını bir tencereye alın.
  • Minik minik doğranmış soğanları, domatesleri, biberleri sarımsakları ve fasülyeleri sırasıyla tencereye ekleyin.
  • Tuzu ve tozşekeri de ilave edin.
  • Bu şekilde fasülyeler sararana kadar kısık ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin.
  • 1 su bardağı su ekleyip fasülyeler yumuşayıncaya kadar 15-20 dakika daha kısık ateşte pişirin.
Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder