10 Ocak 2016 Pazar

Peynirli Mayalı Poğaça


Malzemeler:
  • 2 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 2 yumurta(birinin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak.)
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kurumaya
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tozşeker
  • Aldığı kadar un
İç Harcı İçin:
  • 1 kase beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz
Üzeri İçin:
  • Yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı tozşeker
  • Mavi haşhaş
Yapılışı:
  • Ilık süt, su, tozşeker ve mayayı bir kaba alıp karıştırın.
  • 15-20 dakika kabarması için bekletin.
  • Diğer malzemeleri de ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
  • Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp avcunuzun içinde açın.
  • 1 tatlı kaşığı iç harç koyup şekil verin.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
  • Yumurta sarısı, tozşeker ve sıvıyağı karıştırıp üzerine sürün.
  • Mavi haşhaş dökün.
  • 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder