- 2 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı ılık su
- 2 yumurta(birinin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak.)
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 paket kurumaya
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tozşeker
- Aldığı kadar un
İç Harcı İçin:
- 1 kase beyaz peynir
- Yarım demet maydanoz
Üzeri İçin:
- Yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 çay kaşığı tozşeker
- Mavi haşhaş
Yapılışı:
- Ilık süt, su, tozşeker ve mayayı bir kaba alıp karıştırın.
- 15-20 dakika kabarması için bekletin.
- Diğer malzemeleri de ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp avcunuzun içinde açın.
- 1 tatlı kaşığı iç harç koyup şekil verin.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
- Yumurta sarısı, tozşeker ve sıvıyağı karıştırıp üzerine sürün.
- Mavi haşhaş dökün.
- 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder