Instagram dan takip edenler bilir. Kış harekatı aslında çoktan tamamlandı. Dondurucuya kaldırılacaklar kaldırıldı. Reçeller yapıldı. Kurutulacaklar kurutulup kaldırıldı. Ancak blogda yer alması zaman alıyor. İnşallah yavaş yavaş kolay, zor tüm tarifler ekleniyor.Bu yazıyı da fikir vermek amaçlı yazıyorum. Biberler dondurucudan çıktığı zaman hem kızartması nefis oluyor. Hemde yemeklerde taze bibermiş lezzeti veriyor.
Kapya biberleri çiğden dondurucuya kaldırmak için biberlerin etli olanlarından alıp güzelce yıkayın.
Yuvarlak yuvarlak dilimleyin.
Buzluk kaplarına ya da buzdolabı poşetlerine koyup dondurucuya kaldırın.
Dondurucudan çıkarttığınız zaman biraz çözünmesini bekleyin.
Tavaya çok az sıvıyağ koyup biberleri de ekleyip ağzını kapatın.
Kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder