Bu çöreklere kapalı pide de diyebiliriz aslında. Ancak hamuru pide hamuru gibi un,su,tuz,maya ile değil yağlı, sütlü içsiz bile yenebilecek lezzette mis gibi bir hamur. İç harcı da işin içine girince çayın yanında tek başına yetecek bir lezzet.
Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 yumurta( sarısı üzerine sürmek için ayrılacak.)
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tozşeker
- 1 paket kuru maya
- Aldığı kadar un
İç Harcı İçin:
- 200 gram kıyma
- 1 orta boy soğan
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
Üzeri İçin:
- Susam
- Çörekotu
- Yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tozşeker
- Hamuru elimizle kolay açmak için sıvıyağ
İçli Çöreğin Yapılışı:
- Sıvıyağı bir tencereye alın.
- Kıymayı hafif kavurun.
- Minik minik doğranmış soğanı ekleyin.
- Salçaları, baharatları ve tuzu ekleyip kavurun.
- Hamur yoğurma kabına ılık suyu, tozşekeri ve mayayı koyup karıştırın.
- 15-20 dakika hafif kabarması için bekletin.
- Sonra diğer malzemeleri ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
- Üzerini streç filmle kaplayıp 30 dakika mayalanması için bekletin.
- Küçük bir kaseye sıvıyağ koyun.
- Hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça koparıp elinizi yağlı kaseye batırarak bu hamuru tepside inceltin.
- Ortasına kıymalı harçtan sürüp iki tarafından kapatıp ters çevirin.
- Yumurta sarısı, sıvıyağ ve tozşekeri çırpıp çöreklerin üzerine sürün.
- Susam ve çörekotu dökün.
- 15-20 dakika daha mayalanması için bekletin.
- 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder