12 Ocak 2016 Salı

Kremalı Pasta


Malzemeler:
Hamuru İçin:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Üzeri İçin:
  • 2 su bardağı süt
Kreması İçin:
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 1 çay bardağı un
  • Yarım litre süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
Yapılışı:
  • Yumurtaları ve tozşekeri mikserle çırpın.
  • Zeytinyağı ve sütü ilave edin ve karıştırın.
  • Un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu birlikte eleyip karışıma ekleyin.
  • Yağlanıp unlanmış fırın kabına karışımı dökün.
  • 175 derece fırında 40 dakika pişirin.
  • İlk sıcaklığı çıktığında 2 su bardağı sütü üzerine gezdirin.
  • Kreması İçin, unu, tozşekri, yumurta sarısını ve sütü tencereye alıp, karıştırarak kaynatın.
  • Kaynamaya başlayınca bir kaç dakika daha kaynatıp vanilyayı ekleyin ve ocağın altını kapatın.
  • Kekin üzerine kremayı dökün.
  • Dilediğiniz gibi süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder