Hamuru İçin:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı tozşeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2.5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Üzeri İçin:
- 2 su bardağı süt
Kreması İçin:
- 1 çay bardağı tozşeker
- 1 çay bardağı un
- Yarım litre süt
- 1 yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı vanilya
Yapılışı:
- Yumurtaları ve tozşekeri mikserle çırpın.
- Zeytinyağı ve sütü ilave edin ve karıştırın.
- Un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu birlikte eleyip karışıma ekleyin.
- Yağlanıp unlanmış fırın kabına karışımı dökün.
- 175 derece fırında 40 dakika pişirin.
- İlk sıcaklığı çıktığında 2 su bardağı sütü üzerine gezdirin.
- Kreması İçin, unu, tozşekri, yumurta sarısını ve sütü tencereye alıp, karıştırarak kaynatın.
- Kaynamaya başlayınca bir kaç dakika daha kaynatıp vanilyayı ekleyin ve ocağın altını kapatın.
- Kekin üzerine kremayı dökün.
- Dilediğiniz gibi süsleyip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder