Malzemeler:
- 125 gram margarin
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı tozşeker
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Alabildiği kadar un
Yapılışı:
- Oda sıcaklığında yumuşamış margarini pudra şekeri ile birlikte iyice çırpın.
- Diğer malzemeleri de ilave edip yoğurun.
- Hamuru streç filmle sarıp 10-15 dakika buzdolabında dinlendirin.
- Merdaneyle açıp yuvarlak kesin.
- 180 derece fırında altları pembeleşinceye kadar 20-25 dakika pişirin.
- Kurabiyeler soğuduktan sonra benmari usulü eritilmiş çikolataya, ardından renkli pasta süslerine batırıp tepsiye dizin.
- Kurabiyelerin bir kısmına da farklı şekil verip çikolataya ardından hindistan cevizine buladım.
Siz de dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder