11 Ocak 2016 Pazartesi

Çikolatalı Süslü Kurabiye


Malzemeler:
  • 125 gram margarin
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı tozşeker
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Alabildiği kadar un
Yapılışı:
  • Oda sıcaklığında yumuşamış margarini pudra şekeri ile birlikte iyice çırpın.
  • Diğer malzemeleri de ilave edip yoğurun.
  • Hamuru streç filmle sarıp 10-15 dakika buzdolabında dinlendirin.
  • Merdaneyle açıp yuvarlak kesin.
  • 180 derece fırında altları pembeleşinceye kadar 20-25 dakika pişirin.
  • Kurabiyeler soğuduktan sonra benmari usulü eritilmiş çikolataya, ardından renkli pasta süslerine batırıp tepsiye dizin.

  • Kurabiyelerin bir kısmına da farklı şekil verip çikolataya ardından hindistan cevizine buladım.

Siz de dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder