10 Ocak 2016 Pazar

Trüflü Pasta


Malzemeler:
  • 1 paket 2 katlı hazır pasta keki
Kreması İçin:
  • 4 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı tozşeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 50 gram bitter çikolata
  • 1 paket vanilya
Arası İçin:
  • 1 muz
Trüfleri Hazırlamak İçin:
  • 1 Paket Hazır trüf karışımı (Dr. Oetker Trufle)
  • 1 paket krema
  • Hindistane cevizi-Toz fıstık
Yapılışı:
  • Trüfleri pakette yazdığı gibi hazırlayıp, buzdolabına kaldırın.
  • Kreması için süt, un, tozşeker ve kakaoyu karıştırarak pişirin.
  • Kaynamaya başladıktan sonra birkaç dakika daha kaynatıp çikolata, tereyağ ve vanilyayı ekleyin.
  • Ocağın altını kapatıp, çikolata ve tereyağ eriyene kadar kremayı karıştırın.
  • Pasta kekinin 1. Katına kremanın yarısını dökün ve muz dilimleyin.

  • Üzerine diğer keki kapatın ve kalan krema ile kaplayın.
  • En üstünü trüflerle süsleyip soğuk servis yapın.
Not:  Pastanızı en az 3-4 saat buzdolabında dinlendirin.

Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder