10 Ocak 2016 Pazar

Hindistan Cevizli Muhallebi


Malzemeler:
  • 2.5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tozşeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
Üzeri İçin:
  • Çilek
  • Beyaz çikolata
Yapılışı:
  • Tencereye tereyağı ve unu alıp un kokusu hafif çıkana kadar kavurun.
  • Çırpıcıyla karıştırarak sütü ekleyin.
  • Tozşekeri de ekleyip kaynayana kadar karıştırın.
  • Kaynamaya başladıktan sonra birkaç dakika daha kaynatın.
  • Vanilya ve Hindistan cevizini ekleyip ocağın altını kapatın.
  • Soğuduktan sonra üzerini çilek ve çikolata ile süsleyin.
Afiyet olsun..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder