
GERÇEĞİ KADAR LEZZETLİ:)
Yapımı vakit alan ancak lezzetinden asla vazgeçilmeyen her tarifin lezzeti neredeyse orijinaliyle aynı bir yalancısı vardır:) İşte onlardan biri...
Malzemeler:
- 5 tane yufka
- 2 tane yumurta
- 1 su bardağı soğuk süt
- Yarım su bardağı sıvıyağ
İç Harcı İçin:
- 400 gr kıyma
- 1 tane küçük soğan
- Tuz
- Karabiber
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 şişe sade soda
Yapılışı:
- Küçük bir tencereye sıvıyağ ve kıymayı koyup kavurun.
- Soğanı rendeleyip kıymanın içine ekleyin.
- Tuz ve karabiberi de ekleyip pişirin.
- Harç soğurken başka bir kapta yumurta,süt ve sıvıyağı iyice çırpalım.
- Yufkanın birini en alta tepsinin dışına taşacak şekilde serip hazırladığımız sostan dökelim.
- 2. ve 3. yufkayı da buruşturarak tepsiye serip arasına sos dökelim.
- 3. kata kıymalı harcı yayıp kalan 2 yufkayı da tepsiye yerleştirelim.
- Her kata ve en üste de sostan döküp,dışta kalan kısımları tepsinin üstüne doğru kapatalım.
- En üste de sos sürüp, 1 saat böreği dinlendirelim.
- 1 şişe sade sodayı böreğin üzerine dökün.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder