12 Ocak 2016 Salı

Düğüm Poğaça


Malzemeler:
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tozşeker
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket toz maya
  • 2 yumurta(birinin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak.)
  • Alabildiği kadar un
Üzeri İçin:
  • 1 çay kaşığı tozşeker
Yapılışı:
  • 1 su bardağı ılık suyun içine tozşekeri ve mayayı ekleyip karıştırın.
  • Bu şekilde 15-20 dakika kabarması için bekletin.
  • Diğer malzemeleri de ekleyip yoğurun.
  • Unu yavaş yavaş ilave edin.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
  • Kabın üzerini streç filmle kaplayıp yarım saat bu şekilde mayalanması için bekletin.
  • Mayalanan hamurdan parçalar koparıp düğüm şekli verin.
  • Yumurta sarısının içine 1 çay kaşığı tozşeker ekleyip karıştırın.

  • Poğaçaların üzerine sürün.
  • 15-20 dakikada tepside mayalanması için bekletin.
  • 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder