- 1 paket spagetti makarna
- Haşlamak için su
- Tuz
İç Harcı İçin:
- 250 gram kıyma
- 1 soğan
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Beşamel Sos İçin:
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı un
- Tuz
- Karabiber
Üzeri İçin:
- 1 kase kaşar peyniri rendesi
Yapılışı:
- Spagettiyi tuzlu suda 7-8 dakika pişirin.
- Kıymayı zeytinyağında kavurun.
- Soğanı minik minik doğrayıp ekleyin.
- Salça, tuz ve karabiberi de ekleyip pişirin.
- Fırın kabına makarnanın yarısını, sonra kıymalı harcı en üste de kalan makarnayı dökün.
- Ayrı bir kapta tereyağını eritin.
- Un, süt, tuz ve karabiber ekleyip pişirin.
- Hazırlanan bu sosu makarnanın üzerine dökün.
- 180 derece fırında hafif kızarana kadar pişirin.
- Fırından alıp üzerine kaşar peyniri rendesi dökün.
- Kaşar peyniri de eriyip kızarana kadar 5-10 dakika daha pişirin.
- Sıcak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder