10 Ocak 2016 Pazar

Kıymalı Fırın Makarna



Malzemeler:
  • 1 paket spagetti makarna
  • Haşlamak için su
  • Tuz
İç Harcı İçin:
  • 250 gram kıyma
  • 1 soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
Beşamel Sos İçin:
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber
Üzeri İçin:
  • 1 kase kaşar peyniri rendesi
Yapılışı:
  • Spagettiyi tuzlu suda 7-8 dakika pişirin.
  • Kıymayı zeytinyağında kavurun.
  • Soğanı minik minik doğrayıp ekleyin.
  • Salça, tuz ve karabiberi de ekleyip pişirin.
  • Fırın kabına makarnanın yarısını, sonra kıymalı harcı en üste de kalan makarnayı dökün.

  • Ayrı bir kapta tereyağını eritin.
  • Un, süt, tuz ve karabiber ekleyip pişirin.
  • Hazırlanan bu sosu makarnanın üzerine dökün.
  • 180 derece fırında hafif kızarana kadar pişirin.
  • Fırından alıp üzerine kaşar peyniri rendesi dökün.
  • Kaşar peyniri de eriyip kızarana kadar 5-10 dakika daha pişirin.
  • Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder