- 1 litre süt
- 1 su bardağı tozşeker
- 2 çorba kaşığı pirinç unu
- 2 çorba kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 10-15 tane pötibör bisküvi
- 1 çorba kaşığı kakao
- Tarçın
- Hindistan cevizi
Yapılışı:
- Pirinç unu, nişasta, süt ve tozşekeri karıştırarak pişirin.
- Kaynamaya başladıktan sonra bir kaç dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatın.
- Vanilyayı da ilave edip mikserle 10-15 dakika çırpın.
- Bisküvileri rondodan geçirin.
- Kasenin yarısına kadar muhallebi dökün.
- Biraz bisküviden koyup diğer yarısını da muhallebi ile doldurun.
- Muhallebiyi bu şekilde kaselere paylaştırın.
- Muhallebiden biraz ayırıp kakao katın ve iyice çırpın.
- Kaselerin üzerlerini kakaolu muhallebi, tarçın, hindistan cevizi ve draje çikolata ile süsleyin.
- Buzdolabında 4-5 saat dinlendirip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder