12 Ocak 2016 Salı

Bisküvili Muhallebi


Malzemeler:
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 2 çorba kaşığı pirinç unu
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 10-15 tane pötibör bisküvi
  • 1 çorba kaşığı kakao
  • Tarçın
  • Hindistan cevizi
Yapılışı:
  • Pirinç unu, nişasta, süt ve tozşekeri karıştırarak pişirin.
  • Kaynamaya başladıktan sonra bir kaç dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatın.
  • Vanilyayı da ilave edip mikserle 10-15 dakika çırpın.
  • Bisküvileri rondodan geçirin.
  • Kasenin yarısına kadar muhallebi dökün.
  • Biraz bisküviden koyup diğer yarısını da muhallebi ile doldurun.
  • Muhallebiyi bu şekilde kaselere paylaştırın.
  • Muhallebiden biraz ayırıp kakao katın ve iyice çırpın.
  • Kaselerin üzerlerini kakaolu muhallebi, tarçın, hindistan cevizi ve draje çikolata ile süsleyin.
  • Buzdolabında 4-5 saat dinlendirip servis yapın.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder