12 Ocak 2016 Salı

Peynirli Çörek


Malzemeler:
  • 125 gram tereyağ
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • 2 yumurta(birinin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)
  • 3 (tepeleme) yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un
  • 1 kase beyaz peynir-kaşar peyniri karışımı
  • 7-8 dal maydanoz
  • Çörekotu
Yapılışı:
  • Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, zeytinyağı, yumurta,sirke ve yoğurdu karıştırın.
  • Un, kabartma tozu ve tuzu da ilave edip sert olmayan bir hamur yoğurun.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içi kadar açın.
  • Arasına peynir-maydanoz koyup yuvarlayın.
  • Bıçak ile çöreklerin üzerine çizikler atın.
  • Yumurta sarısının içine 1 tatlı kaşığı sıvıyağ ekleyip çöreklerin üzerine sürün.
  • Çörekotu serpin.
  • 190 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder