- 125 gram tereyağ
- 1 kahve fincanı sıvıyağ
- 2 yumurta(birinin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)
- 3 (tepeleme) yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildiği kadar un
- 1 kase beyaz peynir-kaşar peyniri karışımı
- 7-8 dal maydanoz
- Çörekotu
Yapılışı:
- Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, zeytinyağı, yumurta,sirke ve yoğurdu karıştırın.
- Un, kabartma tozu ve tuzu da ilave edip sert olmayan bir hamur yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içi kadar açın.
- Arasına peynir-maydanoz koyup yuvarlayın.
- Bıçak ile çöreklerin üzerine çizikler atın.
- Yumurta sarısının içine 1 tatlı kaşığı sıvıyağ ekleyip çöreklerin üzerine sürün.
- Çörekotu serpin.
- 190 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder