Daha önce de birçok kez toz pudingle kek yapmıştım. Bu kez süt yerine yoğurt ve ceviz ekledim. Yoğurt keki daha yumuşak, hafif nemli yapıyor. Ceviz de lezzetine lezzet katıyor. Bir de muzlu puding tozuyla yaptığım 'ballı muzlu pudingli muffin' tarifim var ki 10 numara 5 yıldız.. İnşallah en yakın zamanda tarifi gelecek. Keki, klasik tarifler yerine bir de böyle denemenizi tavsiye ederim:)
Malzemeler:
- 1 paket çikolata parçalı puding
- 1 küçük su bardağı yoğurt
- 1 küçük su bardağı tozşeker
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 2 küçük su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı çekilmiş ceviz
Yapılışı:
- Yumurtayı ve tozşekeri mikserle çırpın.
- Yoğurt ve sıvıyağı da ekleyip iyice karıştırın.
- Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı birlikte eleyerek karışıma ilave edin.
- Toz puding ve cevizi de ekleyip iyice karıştırın.
- Yağlanıp unlanmış kalıba karışımı dökün.
- 175 derece fırında 40-45 dakika pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder