Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı eritilmiş tereyağ-sıvıyağ karışımı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
- Alabildiği kadar un
Ebruli Kek Yapılışı:
- Yumurtaları ve tozşekeri iyice çırpın.
- Sütü ve yağ karışımını ilave edip bir kez daha karıştırın.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı da ilave edip karıştırın.
- Cıvık bir hamur olacak. Bu hamuru iki ayrı kaba paylaştırın.
- Kabın birine kakaoyu ekleyin. Hala cıvık olursa bir miktar un ekleyin.
- Diğer kaba da yalnızca un ekleyip iyice çırpın.
- Yağlanıp unlanmış fırın kabına hamurdan 1 kepçe kakaolu, 1 kepçe sade olacak şekilde dökün.
- Kürdanla çizikler yapın.
- 175 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder