12 Ocak 2016 Salı

Peynirli Tereyağlı Krep


Malzemeler:
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş sert peynir
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1.5-2 su bardağı un(kıvamına göre ayarlayın.)
  • 1 tatlı kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
Yapılışı:
  • Süt, su, yumurta ve zeytinyağı bir kaba alın karıştırın.
  • 1.5 su bardağı unu ve kabartma tozunu birlikte eleyip, karışıma ilave edin.
  • Kıvamına göre azar azar un ekleyin.
  • Kek kıvamından daha cıvık kıvamda olacak.
  • Rendelenmiş peyniri de ekleyip karıştırın.
  • Isıtılmış yanmaz tavaya 1 tatlı kaşığı sıvıyağı dökün.(Sıvıyağ sadece ilk krepte dökülecek.)

  • Kepçe ile her seferinde 1 kepçe krep harcı döküp kepçenin arkasıyla harcı yayın.
  • Arkalı önlü pişirin.
  • Sıcak kreplere tereyağ sürüp rulo yapın.
Afiyet olsun..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder