- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı rendelenmiş sert peynir
- Yarım paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1.5-2 su bardağı un(kıvamına göre ayarlayın.)
- 1 tatlı kaşığı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Yapılışı:
- Süt, su, yumurta ve zeytinyağı bir kaba alın karıştırın.
- 1.5 su bardağı unu ve kabartma tozunu birlikte eleyip, karışıma ilave edin.
- Kıvamına göre azar azar un ekleyin.
- Kek kıvamından daha cıvık kıvamda olacak.
- Rendelenmiş peyniri de ekleyip karıştırın.
- Isıtılmış yanmaz tavaya 1 tatlı kaşığı sıvıyağı dökün.(Sıvıyağ sadece ilk krepte dökülecek.)
- Kepçe ile her seferinde 1 kepçe krep harcı döküp kepçenin arkasıyla harcı yayın.
- Arkalı önlü pişirin.
- Sıcak kreplere tereyağ sürüp rulo yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder