- 1 küçük su bardağı soğuk süt
- 1 poşet toz şanti
- 1 paket pötibör bisküvi
- 1 çay bardağı fındık-ceviz karışımı
- 1 çay bardağı damla çikolata
- Yarım paket tablet çikolata
- 1 paket ülker albeni
Çikolata Sosu İçin:
- 1.5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı tozşeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Yarım paket tablet çikolata
Yapılışı:
- Krem şantiyi hazırlayın.
- Bisküvileri kırıp ekleyin.
- Fındık, ceviz ve damla çikolataları da ekleyin.
- Tablet çikolatayı da doğrayıp ekleyin.
- Tüm malzemeleri karıştırıp silikon kalıba dökün.
- Dondurucu da en az 4-5 saat mümkünse 1 gece bekletin.
- Çikolata sosu için kakao, tozşeker, nişasta ve sütü tencereye alıp kaynayıncaya kadar karıştırın.
- Kaynamaya başladıktan sonra birkaç dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatın.
- Kalan yarım paket tablet çikolatayı sosun içine alıp eriyinceye kadar karıştırın.
- Parfeyi dondurucudan çıkardıktan sonra soğuyan sosu üzerine gezdirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder