13 Ocak 2016 Çarşamba

Çikolata Soslu Parfe


Malzemeler:
  • 1 küçük su bardağı soğuk süt
  • 1 poşet toz şanti
  • 1 paket pötibör bisküvi
  • 1 çay bardağı fındık-ceviz karışımı
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • Yarım paket tablet çikolata
  • 1 paket ülker albeni
Çikolata Sosu İçin:
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım paket tablet çikolata

Yapılışı:
  • Krem şantiyi hazırlayın.
  • Bisküvileri kırıp ekleyin.
  • Fındık, ceviz ve damla çikolataları da ekleyin.
  • Tablet çikolatayı da doğrayıp ekleyin.
  • Tüm malzemeleri karıştırıp silikon kalıba dökün.

  • Dondurucu da en az 4-5 saat mümkünse 1 gece bekletin.
  • Çikolata sosu için kakao, tozşeker, nişasta ve sütü tencereye alıp kaynayıncaya kadar karıştırın.

  • Kaynamaya başladıktan sonra birkaç dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatın.
  • Kalan yarım paket tablet çikolatayı sosun içine alıp eriyinceye kadar karıştırın.

  • Parfeyi dondurucudan çıkardıktan sonra soğuyan sosu üzerine gezdirin.
Afiyet olsun..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder