Malzemeler:
- 125 gram tereyağ
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yumurta(beyazı içine sarısı üzerine)
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tozşeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- 1 çay bardağı ılık su
- Aldığı kadar un
Arası İçin:
- Sucuk
Üzeri İçin:
- Susam
- Çörekotu
- Yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 çay kaşığı tozşeker
Yapılışı:
- Yoğurma kabında ılık su, toz şeker ve mayayı karıştırın.
- Diğer malzemeleri de ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
- Hamurun üzerini kapatıp yarım saat mayalandırın.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp arasına sucuk koyun ve oval şekil verin.
- Yumurta sarısına, tozşeker ve zeytinyağı koyup karıştırın.
- 15-20 dakikada tepside mayalandıktan sonra 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder