10 Ocak 2016 Pazar

Sucuklu Poğaça


Malzemeler:
  • 125 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yumurta(beyazı içine sarısı üzerine)
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • 1 çay bardağı ılık su
  • Aldığı kadar un
Arası İçin:
  • Sucuk
Üzeri İçin:
  • Susam
  • Çörekotu
  • Yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı tozşeker
Yapılışı:
  • Yoğurma kabında ılık su, toz şeker ve mayayı  karıştırın.
  • Diğer malzemeleri de ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
  • Hamurun üzerini kapatıp yarım saat mayalandırın.
  • Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp arasına sucuk koyun ve oval şekil verin.
  • Yumurta sarısına, tozşeker ve zeytinyağı koyup karıştırın.
  • 15-20 dakikada tepside mayalandıktan sonra 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.


Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder