12 Ocak 2016 Salı

Yoğurtlu Fasülye


Malzemeler:
  • Yarım kilo taze fasülye
  • 1 çay bardağı su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1 kase sarımsaklı yoğurt
Yapılışı:
  • Fasülyeleri ayıklayıp, yıkayın.
  • 1 çay bardağı su ekleyip düdüklüde 10 dakika pişirin.
  • Zeytinyağı, tuz ve pirinç ilave edin.
  • 3,4 dakikada bu şekilde pişirin.
  • Ilıdıktan sonra sarımsaklı yoğurt dökün.
Not: Arzuya göre, 1 tatlı kaşığı tereyağı tavada eritip üzerine 1 çay kaşığı toz biber ekleyip üzerine gezdirin.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder