12 Ocak 2016 Salı

Davet Masası 3


Merhaba Sevgili Dostlar
Akşam yemeğine davet ettiğiniz dostlarınız için menü ve sunum önerisi olması açısından bir davet sofrasıyla daha burdayım. Bildiğiniz gibi genelde davet sofralarımda tercih ettiğim çorba 'mercimek çorbası' dır. Pirinç pilavı ve mantıyı yine her misafire yaparım. Ana yemek, tatlı, et ve salatalar çeşitlilik gösterir. Salatalardan mutlaka bir yoğurtlu bir yeşil salata olmasına dikkat ederim diğerleri o anki ruh halime göre gelişir. Yine salata ve mezelerin yanı sıra bir çeşit börek ve ya bir zeytinyağlı mutlaka yapmaya çalışırım. Son olarak ise bu sofra iftar olsun olmasın, sofraya renk ve çeşitlilik vermek açısından ortada atıştırmalık ve ya kahvaltılık bir şeyler olsun isterim.

Kısık ateşte, çelik tencerede 1-1.5 saat pişmiş kuzu kavurma ve Tereyağlı Pirinç Pilavı sofranın baş tacı idi..

Zeytinyağlı Kırmızı Biber Dolması günün zeytinyağlı güzeli idi..


Ana yemek olarak yine benim en kıymetlilerimden 'Karnıyarık' vardı..

Ve pişmiş hali...


Mısırlı Yeşil Salatanın haricinde bir de salatalıklı yoğurtlu salata vardı..

Kol Böreği için ise; süt, yumurta ve zeytinyağlı harçla hazırlanmış peynirli börek..

Pişmeden hemen önce 1 şişe sade soda döküp, 200 derece fırında yaklaşık yarım saat pişiriyoruz.

Çıtır çıtır açma börek tadında..


Eşimin olmazsa olmazı her davet soframızda hazır bulunan actifry da patates kızartması ve sucuk kızartması..
Ve benim olmazsa olmazım mantı da yine başröllerdeydi..


Tatlı olarak ise;
Oreolu Parfe ve Tereyağlı Şekerpare vardı ki tarifi en yakın zamanda gelecek inşallah..

Yine çok güzel bir akşamı ve muhabbet sofrasını daha geride bırakmış olduk..
Darısı diğerlerine:)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder