Malzemeler:
- 1 paket kedidili bisküvi
- 1 kase soğuk süt
- 1 paket nescafe 3 ü 1 arada
Kreması İçin:
- 1 su bardağı nişasta, un ve pirinç unu karışımı
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 litre süt
- 1 poşet toz şanti
- 1 su bardağı süt(şantiyi hazırlamak için)
Üzeri İçin:
- Kakao
Yapılışı:
- Krema için un, nişasta, pirinç unu, tozşeker ve sütü bir tencereye alıp karıştırarak pişirin.
- Kaynamaya başladıktan sonra 1-2 dakika kaynatıp ocağın altını kapatın.
- Ayrı bir kapta soğuk sütle krem şantiyi hazırlayın.
- Soğuyan kremaya hazırlanmış şantiyi ekleyip mikserle iyice çırpın.
- Sütü nescafe ile karıştırıp, kedidili bisküvileri bu karışıma batırıp tepsiye dizin.
- Üzerine krema dökün.
- Bir kat daha nescafe ile ıslatılmış bisküvi dizin.
- En üste kalan kremayı da dökün.
- Buzdolabında 4-5 saat dinlendirin.
- Üzerine kakao serpip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder