Merhaba Canlar
Yine nefis bir hamurişi tarifim var bugün. İnstagram da bir çok arkadaşımdan görüp denedim bu tarifi.
Pastanedeki poğaçaların tadına benzer bir lezzette.
Ben iç harç olarak kıyma kullandım. Ama beyaz peynir maydanoz karışımı daha çok yakışacağından eminim.
Malzemeler:
- 200 gram eritilmiş tereyağ
- 1 su bardağı ılık süt
- 2 yumurta(beyazı içine sarısı üzerine)
- 1 poşet toz şanti
- 1 paket kuru maya
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildiği kadar un
- 2 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
- Tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp yumuşak bir hamur yoğurun.
- Üzerini streç filmle kapatıp yaklaşık yarım saat mayalanması için bekletin.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın
- Arasına iç harç koyup yuvarlayın.
- Yumurta sarısının içine 1 yemek kaşığı sıvıyağ ve 1 çay kaşığı tozşeker ekleyip üzerine sürün.
- Çörekotu serpin.
- 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder