Malzemeler:
- 200 gram kıyma
- Yarım çay bardağı kırık pirinç
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 yumurta
- Tuz
- Karabiber
- 1 orta boy soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 orta boy patates
- 1 havuç
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 3-4 bardak kaynar su
- Kuru nane
Yapılışı:
- Pirinçleri yıkayın.
- Kıyma, yumurta, un, tuz ve karabiber ekleyip yoğurun.
- Misket büyüklüğünde yuvarlaklar yapın.
- Bu esnada köftelerin elinize yapışmaması için bir kaseye su koyup elinizi ıslayarak yuvarlayabilirsiniz.
- Ayrı bir tencerede minik minik doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun.
- Minik küpler şeklinde doğranmış patates ve havucu da ekleyip bir kaç dakika daha kavurun.
- Salçaları, kuru nane ve tuzunu da ilave edip bir kaç dakika daha kavurun.
- Kaynamış suyu ve köfteleri de ekleyip 15-20 dakika patatesler ve havuçlar yumuşayana kadar pişirin.
Not: Servis sırasında limon suyu eklemenizi öneririm.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder