10 Ocak 2016 Pazar

Sulu Köfte


Malzemeler:
  • 200 gram kıyma
  • Yarım çay bardağı kırık pirinç
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 orta boy soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 orta boy patates
  • 1 havuç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3-4 bardak kaynar su
  • Kuru nane
Yapılışı:
  • Pirinçleri yıkayın.
  • Kıyma, yumurta, un, tuz ve karabiber ekleyip yoğurun.
  • Misket büyüklüğünde yuvarlaklar yapın.
  • Bu esnada köftelerin elinize yapışmaması için bir kaseye su koyup elinizi ıslayarak yuvarlayabilirsiniz.
  • Ayrı bir tencerede minik minik doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun.
  • Minik küpler şeklinde doğranmış patates ve havucu da ekleyip bir kaç dakika daha kavurun.
  • Salçaları, kuru nane ve tuzunu da ilave edip bir kaç dakika daha kavurun.
  • Kaynamış suyu ve köfteleri de ekleyip 15-20 dakika patatesler ve havuçlar yumuşayana kadar pişirin.
Afiyet olsun.


Not: Servis sırasında limon suyu eklemenizi öneririm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder