12 Ocak 2016 Salı

Fincan Kadayıf




 Malzemeler:
  • Yarım kilo kadayıf
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 kase iri çekilmiş ceviz
Şerbeti İçin:
  • 3 su bardağı tozşeker
  • 3 su bardağı su
  • Çeyrek limon
Yapılışı:
  • Kadayıfı tepsiye alın.
  • Üzerine zeytinyağı gezdirip harmanlayın.
  • Çay fincanına bir miktar kadayıf koyun.
  • 1 tatlı kaşığı ceviz koyup, bir miktar daha kadayıftan koyun.

  • Parmak uçlarınızla bastırın.
  • Fincan tam dolu olmayacak yarıyı biraz geçse yeterli.
  • Fırın kabına kadayıfları ters çevirerek dizin.

  • 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.

  • Tozşekeri ve suyu tencereye alıp, kaynatın.
  • Kaynamaya başladıktan sonra 12-13 dakika daha kaynatıp, çeyrek limon suyu sıkın.
  • Ilık tatlıya ılık şerbeti dökün.
Afiyet olsun.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder