- Yarım kilo kadayıf
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 kase iri çekilmiş ceviz
Şerbeti İçin:
- 3 su bardağı tozşeker
- 3 su bardağı su
- Çeyrek limon
Yapılışı:
- Kadayıfı tepsiye alın.
- Üzerine zeytinyağı gezdirip harmanlayın.
- Çay fincanına bir miktar kadayıf koyun.
- 1 tatlı kaşığı ceviz koyup, bir miktar daha kadayıftan koyun.
- Parmak uçlarınızla bastırın.
- Fincan tam dolu olmayacak yarıyı biraz geçse yeterli.
- Fırın kabına kadayıfları ters çevirerek dizin.
- 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
- Tozşekeri ve suyu tencereye alıp, kaynatın.
- Kaynamaya başladıktan sonra 12-13 dakika daha kaynatıp, çeyrek limon suyu sıkın.
- Ilık tatlıya ılık şerbeti dökün.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder