12 Ocak 2016 Salı

Peynirli Konken Çörek


Malzemeler:
  • 2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı süt kaymağı veya krema
  • 3 kaşık yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket mahlepli kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
İç Harcı İçin:
  • 1 kase beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz
  • Üzeri İçin:
  • Susam
  • Çörekotu
Yapılışı:
  • Hamuru hazırlayıp 4 parçaya ayırın.
  • Pasta tabağı büyüklüğünde açın.
  • 6 parçaya kesip iç harç koyup kıvırın.

  • Yumurta sarısına biraz zeytinyağı ekleyip çöreklerin üzerine sürün.
  • Susam ve çörekotu dökün.
  • 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder