Malzemeler:
- 2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı süt kaymağı veya krema
- 3 kaşık yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket mahlepli kabartma tozu
- Aldığı kadar un
İç Harcı İçin:
- 1 kase beyaz peynir
- Yarım demet maydanoz
- Üzeri İçin:
- Susam
- Çörekotu
Yapılışı:
- Hamuru hazırlayıp 4 parçaya ayırın.
- Pasta tabağı büyüklüğünde açın.
- 6 parçaya kesip iç harç koyup kıvırın.
- Yumurta sarısına biraz zeytinyağı ekleyip çöreklerin üzerine sürün.
- Susam ve çörekotu dökün.
- 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder