12 Ocak 2016 Salı

Negrolu Browni


Bol çikolatalı Negrolu Browni tarifi var sırada..
Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 200 gram tereyağ
  • 200 gram çikolata
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 dolu yemek kaşığı kakao
  • 1-1.5 su bardağı elenmiş un
  • 1 paket negro bisküvi
  • 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
Yapılışı:
  • Eritilen tereyağının içine minik parçalar halinde doğranmış çikolatayı ekleyin.
  • Karıştırarak çikolatayı eritin.
  • Ayrı bir kapta yumurtayı ve tozşekeri iyice çırpın.
  • Soğuyan tereyağ-çikolata karışımını da ekleyin.
  • Kakao, vanilya, kabartma tozu ve unu birlikte eleyerek karışıma ekleyin.
  • Un miktarını kekin kıvamına göre ayarlayın.
  • Cevizi de ekleyip iyice karıştırın.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın kabına karışımı dökün.
  • Üzerine negro bisküvileri kırın.
  • 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
Afiyet olsun..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder