10 Ocak 2016 Pazar

Yayla Çorbası


Malzemeler:
  • 1 kase yoğurt
  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • Su
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • Kuru nane

Yapılışı:
  • Yoğurt, süzme yoğurt ve yumurtayı iyice çırpın.
  • Pirinçleri yıkayıp ekleyin.
  • Unu da ekleyip iyice çırpın.
  • Suyunu yavaş yavaş ilave edin.
  • Ocağın altını yakıp kaynayana kadar karıştırın.
  • Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın ve pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Tuzunu da ilave edip ocağın altını kapatın.
  • Tereyağı tavada eritin.
  • Köpürmeye başlayınca toz biber ekleyip çorbanın üzerine gezdirin.
  • Kuru nane serpip servis yapın.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder