Malzemeler:
- 1 kase yoğurt
- 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- Su
- Tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- Kuru nane
Yapılışı:
- Yoğurt, süzme yoğurt ve yumurtayı iyice çırpın.
- Pirinçleri yıkayıp ekleyin.
- Unu da ekleyip iyice çırpın.
- Suyunu yavaş yavaş ilave edin.
- Ocağın altını yakıp kaynayana kadar karıştırın.
- Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın ve pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Tuzunu da ilave edip ocağın altını kapatın.
- Tereyağı tavada eritin.
- Köpürmeye başlayınca toz biber ekleyip çorbanın üzerine gezdirin.
- Kuru nane serpip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder